Для підтвердження якості робіт: 5 електрогазозварювальників «Миколаївоблтеплоенерго» проходять чергову атестацію

11 серпня п’ятеро електрогазозварювальників цеху централізованого ремонту та теплових районів ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» розпочали проходження чергової атестації, аби підтвердити якість зварювальних робіт на об’єктах підприємства та підвищити професійний рівень. Про це повідомили на підприємстві.

«Атестація зварювальників проводиться для підтвердження якості виконання зварювальних робіт, а також для можливості експлуатації об’єктів теплопостачання – котлів, теплових мереж і т.д., щоб в подальшому виконувати капітальні  та поточні ремонти. Так підтверджується якість виконання зварювальних робіт в цілому на підприємстві», - відзначає в.о. начальника відділу охорони праці ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» Володимир Березницький.  

Для підтвердження кваліфікації була заключена угода з «Миколаївським експертно-технічним центром», який залучив спеціаліста, що має дозвільні документи для проведення контролю таких видів робіт.

Експерт українського атестаційного центру зварювальників Олександр Цвігун розповів, що атестація складається з теоретичної та практичної частини, тож теоретичні знання мають бути підкріплені високими практичними навичками.

«Зварювання відбувається на трубах діаметром від 15 до 159 мм та пластин в горизонтальному, вертикальному положеннях та під кутом 45 градусів. Усі зауваження в ході проведення практичного екзамену усуваються. Загалом фахівці показують належний рівень підготовки», - зазначає він.

Виконані вироби пройдуть обов’язково перевірку - рентген, ультразвук, візуальний огляд.

Опісля, підтвердивши високу оцінку якості, фахівці отримають посвідчення встановленого зразка «Українського атестаційного комітету зварювальників».