Бажала врятувати доньку: шахраї ошукали мешканку Миколаєва на 30 тисяч гривень

2 жовтня до відділення поліції № 2 Миколаївського райуправління звернулась місцева мешканка з заявою про те, що її ошукали шахраї.

Зі слів потерпілої, на її мобільний зателефонували невідомі особи, які повідомили, що її донька спричинила тілесні ушкодження дівчині та пошкодила її телефон. Щоб вирішити питання про непритягнення її до відповідальності, необхідно перерахувати певну суму на картковий рахунок. Жінка без вагань перерахувала кошти і лише після цього звʼязалась із донькою і зʼясувала, що нічого подібного з нею не трапилось.

За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Санкція статті передбачає покарання до трьох років позбавлення волі.

Поліція наполегливо рекомендує: не піддавайтесь емоціям, шахраї це майстри психології. У жодному разі не панікуйте і не поспішайте виконувати умови афериста. Попросіть людину, яка вам зателефонувала, назвати ім’я вашого родича, місто, в якому він живе, описати його зовнішність і відповісти на запитання особливого характеру. Пам’ятайте, у шахраїв одна мета - виманити у вас гроші.

Будь-яку інформацію, яку ви отримуєте від невідомих співбесідників, потрібно обов’язково перевіряти.

Якщо відносно вас скоєно злочин, одразу зверніться до найближчого територіального відділення поліції або телефонуйте на спецлінію 102.