Викрали майна акціонерного товариства на понад 2 млн гривень: у Миколаєві впіймали злочинну групу

Злочинна група вчинила серію крадіжок мідного кабелю у Миколаївському районі, що належав місцевому акціонерному товариству. Нині чотирьом фігурантам повідомили про підозру за ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України та вирішується питання про обрання запобіжних заходів. За вчинені крадіжки їм загрожує до 12 років ув’язнення.

Викрили протиправну діяльність зловмисників оперативники управління карного розшуку обласного главку поліції, фахівці кримінального аналізу спільно із поліцейськими відділення поліції № 4 Миколаївського районного управління поліції за процесуального керівництва Миколаївської окружної прокуратури.

- У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що 45-річний мешканець обласного центру наприкінці 2021 року розробив злочинну схему з метою вчинення крадіжок мідного кабелю одного із управлінь акціонерного товариства. До протиправних дій залучив двох мешканців області та одесита, між якими чітко розподілив ролі та обов’язки. На території Миколаївського району учасники організованої злочинної групи металошукачем відшукували мідний дріт, викопували його з-під землі, піддавали термічній обробці, перевозили на автомобілі та збували у місцях прийому металобрухту, - розповів начальник обласного главку поліції Сергій Шайхет.

Наразі правоохоронці довели причетність зловмисників до скоєння десяти таких фактів крадіжок, а це понад 18 км викраденого кабелю зв'язку на загальну суму понад 2 мільйона гривень.

За узгодженням із прокуратурою слідчі поліції оголосили чотирьом членам організованого злочинного угруповання про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбаченого ч. 5 ст. 185 «Крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах організованою групою» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання запобіжних заходів зловмисникам.

Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області