$800 тисяч за продаж отруйної речовини – у Миколаєві завершили досудове розслідування відносно трьох зловмисників

У травні слідчі слідчого управління обласного главку поліції спільно зі співробітниками Управління СБУ в Миколаївській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури викрили трьох осіб, які збули отруйну речовину.

- Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що 69-річна мешканка Львівської області та двоє чоловіків 54-х та 64-х років з Херсонщини за попередньою змовою мають намір збути майже кілограм отруйної речовини – ртуті металевої. Домовившись із покупцем, чоловіки прибули до Миколаєва та одразу після отримання 800 тисяч доларів США за товар, були затримані поліцейськими, а їх спільниця - за місцем мешкання у Львівській області, - розповів начальник обласного главку поліції Сергій Шайхет.

У ході обшуків у затриманих виявили грошові кошти, які зловмисники отримали за продаж отруйної речовини, та чорнові записи.

Тоді ж усіх фігурантів слідчі поліції затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили їм про підозру за ч. 4 ст. 321 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів».

Нині слідчі закінчили розслідування та направили кримінальне провадження до прокуратури, яка скерувала обвинувальний акт до суду для розгляду та прийняття рішення згідно з нормами чинного законодавства.

Зловмисникам загрожує до десяти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області