За добу на Миколаївщині зареєстровано 14 пожеж, дві з них в наслідок бойових дій

12 жовтня та в ніч на 13 на території Миколаївщини зареєстровано 14 пожеж, з них: дві в житловому секторі, 12 — на відкритих територіях (в тому числі дві, які виникли в результаті падіння боєприпасів та уламків від них). Про це повідомляє ГУ ДСНС області.

Так, в результаті ворожих обстрілів зайнялись сухостої у двох територіальних громадах області. Площа пожеж становила 2 га та 20 кв. м відповідно. Першу ліквідували вогнеборці, другу приборкали місцеві жителі до прибуття підрозділу.

Загалом в результаті горіння сухостоїв, чагарників та сміття вогонь пройшов понад 15 га. Під час гасіння пожеж у житловому секторі вогнеборці вберегли від знищення два житлових будинки.

Враховуючи те, що знову причинами пожеж на відкритих територіях ставало необережне поводження з вогнем, рятувальники Миколаївщини нагадують: будьте обережними та не провокуйте займання. Під загрозою знищення українські родючі землі, матеріальні надбання, здоров'я та життя людей! Бережіть себе та навколишнє середовище. В екстрених ситуаціях телефонуйте до Служби порятунку 101.