Керівник поліції Миколаївщини провів робочу зустріч із представниками посольства Королівства Нідерландів в Україні

Представники поліції та прокуратури разом із іноземною делегацією обговорили нагальні питання щодо роботи поліції у умовах воєнного стану та визначили вектори подальшої співпраці.

14 жовтня у Головному управлінні Національної поліції в Миколаївській області за участі начальника обласного главку поліції Сергія Махна, заступника начальника ГУНП – начальника слідчого управління Едуарда Соловйова та керівництва обласної прокуратури відбулась зустріч з представниками посольства Королівства Нідерландів в Україні на чолі з Надзвичайним і Повноважним послом Єннесом Де Молом.

Учасники заходу обговорили поточну ситуацію в області та особливості несення служби поліції в умовах воєнного стану, окремо зупинившись на стані розслідування воєнних злочинів та особливостях притягнення до відповідальності винних осіб, а також забезпечення безпеки громадян у районах проведення бойових дій та на деокупованих територіях.

Посол Де Мол також висловив готовність Нідерландів активно взаємодіяти із правоохоронними відомствами Миколаївщини та долучитися до процесів знешкодження вибухонебезпечних предметів на території регіону.

- Досвід показує, що від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну роль поліцейського відомства у секторі цивільної безпеки значно посилилася. Тож, зважаючи на це, підтримка іноземних партнерів і впровадження найкращого європейського досвіду в роботу правоохоронних відомств дозволить підвищити ефективність поліцейського сервісу, - підсумував Сергій Махно.