У Южноукраїнську поліцейські затримали чоловіка за підозрою у вбивстві

Слідчі затримали фігуранта в порядку ст. 208 КПК України та кваліфікували його дії за ч. 1 ст. 115 КК України «Умисне вбивство». За скоєне зловмиснику загрожує до 15 років ув’язнення.

Подія сталась вдень 13 жовтня. До відділення поліції № 3 Вознесенського райуправління надійшло повідомлення від медиків про те, що на території парку Южноукраїнська місцеві мешканці виявили тіло чоловіка з ознаками насильницької смерті.

Судово-медичний експерт, оглянувши потерпілого, зафіксував численні ножові поранення шиї.

У ході першочергових слідчо-оперативних заходів оперативники встановили особу потерпілого та ймовірного зловмисника - 45-річного місцевого жителя.

Поліцейські з’ясували, що упродовж дня зловмисник разом із 49-річним потерпілим разом вживали спиртні напої, у тому числі і на лавці у парку. Згодом між чоловіками виникла сварка, яка переросла у бійку, під час якої фігурант наніс численні ножові поранення потерпілому, від яких він помер на місці пригоди.

Під час оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили місцезнаходження зловмисника та доставили до відділку поліції, де слідчі затримали його в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За процесуального керівництва Вознесенської окружної прокуратури слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство».

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Вирішується питання щодо обрання зловмиснику запобіжного заходу.

Наразі досудове розслідування триває.

Вознесенське райуправління поліції Миколаївської області