На Первомайщині поліцейські проводять профілактичні заходи з учасниками дорожнього руху

У рамках проведення профілактичних заходів під назвою «Безпечні канікули», інспектори відділу реагування патрульної поліції Первомайського райвідділу під час патрулювання вулиць райцентру проводили роз'яснювальну роботу з учасниками дорожнього руху. Правоохоронці розповідали водіям та пішоходам про дотримання Правил дорожнього руху та особистої безпеки і оточуючих.

Безпека дорожнього руху є актуальною у будь-який період року, однак особливого значення набуває у період шкільних канікул. Адже у дітей з’являється більше вільного часу для прогулянок та ігор, відтак вулиці поповняться юними учасниками дорожнього руху.

Тому водіям транспортних засобів інспектори поліції рекомендували звернути увагу на маленьких пішоходів, адже поведінка дитини на дорозі часто є непередбачуваною. Правоохоронці зазначали, що потрібно бути уважними та обережними під час проїзду перехресть, пішохідних переходів, місць відпочинку, де найбільша ймовірність раптової появи дітей на дорозі.

Водночас батькам поліцейські радили постійно нагадувати дітям про правила безпечної поведінки на дорозі. Що вони повинні рухатися тротуарами, пішохідними доріжками, переходити проїзну частину тільки у встановлених місцях, проводити своє дозвілля якомога далі від дорі, та ніколи не перебігати дорогу перед транспортом, що наближається. Разом з тим інспектори наголошували на важливості наявності світловідбивних елементів на одязі дітей, це зробить їх помітними для водіїв у темряві або в умовах обмеженої видимості.

Пам’ятайте, що найкращий приклад для дітей – законослухняна поведінка дорослих. Бережіть своє життя і тих, хто поруч!

Первомайський районний відділ поліції