Напередодні канікул поліцейські Первомайщини нагадували школярам та ліцеїстам правила безпечної поведінки

У рамках профілактичних заходів «Безпечні канікули» інспектори відділу реагування патрульної поліції відділення № 1 Первомайського райвідділу завітали до двох закладів освіти Арбузинської громади.

Спілкуючись із учням 9-го класу Новокрасненського ліцею, правоохоронці повторили з школярами значення дорожніх знаків та правила безпечної поведінки на дорозі. Поліцейські роз’яснили як правильно і у яких місцях необхідно переходити дорогу, та навели приклади наслідків у разі недотримання правил.

Здобувачам освіти Арбузинського професійного аграрного ліцею інспектори поліції розповіли про безпечну поведінку на дорогах та про правила поведінки у громадських місцях. Також наголосили про неприпустимість керування мотоциклом, скутером чи мопедом особами, яким не виповнилося 16 років. Поліцейські зауважили, що керувати даним видом двоколісного транспорту можна лише у разі досягнення вказаного віку, наявності посвідчення водія та знань Правил дорожнього руху. Разом з тим є обов'язковим використання шолому й інших захисних засобів під час руху.

Школярам та ліцеїстам правоохоронці наголосили, що в темний час доби треба максимально обережно переходити проїзну частину. На одязі дітей обовʼязково повинні бути світловідбиваючі елементи чи спеціальні жилети, аби у темряві бути помітними на дорозі. Також для цих цілей можна використовувати увімкнений ліхтарик.

Наостанок поліцейські побажали дітям не забувати про настанови таа безпечно провести осінні канікули.

Первомайський районний відділ поліції