На Миколаївщині рятувальники нагадували місцевим мешканцям правила пожарної безпеки

23 жовтня миколаївські рятувальники спільно з поліціянтами та співробітниками соціальної служби, а також із залученням представників  ЗМІ здійснили рейдове відпрацювання житлового сектору Мішково-Погорілівської територіальної громади, під час якого поспілкувались із місцевими жителями про правила пожежної безпеки в побуті.

Говорили з усіма, кого зустрічали, однак особливу увагу приділили сім'ям, які опинились у складних життєвих обставинах, внутрішньо переміщеним особам, а також власникам домоволодінь, які користуються пічним опаленням.

На початку до уваги громадян було доведено статистику виникнення пожеж в області.

“З початку року на Миколаївщині зареєстровано 2914 пожеж, що на 44% більше ніж за аналогічний період минулого року, на яких загинуло 52 людини, постраждало — 42. Як бачимо, показники не втішні та головне, що переважної більшості цих пожеж можна було б уникнути, адже найчастіше займання виникають саме через людський фактор”, - йшлось у розповіді рятувальників.

Фахівці ДСНС надали чіткі роз'яснення про те, які профілактичні заходи допоможуть убезпечити оселю від пожеж, які існують правила безпечної експлуатації пічного опалення та як слід поводитись у разі виникнення позаштатної ситуації. Поліціянти та соціальні працівники, своєю чергою, проконсультували громадян зі своїх профільних питань.

Рейдовики наголосили, що слід бути свідомими, обережними, дотримуватись правил безпеки, виховувати у дітей культуру поведінки, а також звернулись до українців, через представників ЗМІ, із закликом обігрівати житло безпечно та не провокувати виникнення пожеж.