Миколаївський колекціонер передав до краєзнавчого музею старовинну корону каміна

24 жовтня 2023 року Миколаївський обласний краєзнавчий музей прийняв у дар від городянина, колекціонера Дмитра Валентиновича Єрьоменка дуже цікавий предмет – корону (наверші) каміна, який був колись розташований  в одному з будинків у центрі Миколаєва. Про це розповіли в музеї.

Дмитро Єрьоменко – відомий колекціонер. Його колекція порцеляни почалась із знахідки фрагменту старовинної тарілки з клеймом, яку він знайшов на власній садибі на вул. Наваринській. Це територія  колишнього ливарного заводу та власних будинків підприємців Матвєєвих, нащадком яких є Дмитро. Він почав вивчати історію старовинного порцелянового виробництва та із захопленням збирати порцелянові і фаянсові вироби відомих заводів Західної  і Східної Європи від ХІХ ст. до сучасних днів.

Подарунок Дмитра Єрьоменка займе гідне місце в оновленій експозиції краєзнавчого музею, зазначили співробітники закладу.

Зараз у художньому музеї ім. В.В. Верещагіна демонструється виставка предметів з колекції Дмитра Валентиновича «Загублений світ фарфору».