Пограбували чоловіка та влаштували відпочинок за його кошти – миколаївські поліцейські оперативно розшукали трійцю зловмисників

Ввечері 24 жовтня до відділення поліції № 2 Миколаївського районного управління надійшло повідомлення від 53-річного місцевого мешканця про те, що його пограбували.

Зі слів заявника, по обіді він відпочивав на одному із літніх майданчиків обласного центру, де познайомився із жінкою, яка згодом запропонувала йому прогулятися. Коли вони підійшли до закинутої будівлі, вийшли двоє молодиків, які застосували фізичну силу до заявника та відібрали у нього 10 тисяч гривень, банківські картки та особисті документи.

У ході проведення слідчо-оперативних заходів розшуківці упродовж декількох години після отримання повідомлення про злочин встановили місце перебування зловмисників. 33-річний чоловік та 39-річна жінка перебувала у одному із миколаївських хостелів, який орендували за відібрані кошти, а решту грошей витратили на особисті потреби. Згодом поліцейські розшукали і третього спільника - 35-річного чоловіка.

Правоохоронці з’ясували, що фігуранти раніше притягувались до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів.

Слідчі затримали зловмисників у порядку ст. 208 КПК України.

Нині за процесуального керівництва прокуратури затриманим повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України «Грабіж, за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану».

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років.

Найближчим часом у суді підозрюваним обиратимуть запобіжні заходи. Слідчі дії тривають.

Нагадуємо, що на осіб, які вчиняють злочини в умовах воєнного часу, чекає посилена відповідальність і більш суворе покарання.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області