Двоє постраждалих, одному відірвало ноги: подробиці підриву комбайна в Снігурівці

В ГУ ДСНС області повідомили подробиці трагедії, що сталася в Снігурівці.

Так, 1 листопада, о 10:30, на спецлінію 101 від лікарів надійшло повідомлення про те, що на околиці м. Снігурівка Снігурівської територіальної громади Баштанського району в полі на невстановленому вибухонебезпечному предметі підірвався комбайн.

В результаті детонації боєприпасу постраждали двоє чоловіків. В одного з них, чоловіка, 1967 р.н., травматична ампутація двох ніг, другий чоловік, 1961 р.н., госпіталізований до медичного закладу для встановлення ступеня травмування. Після обстеження чоловік від госпіталізації відмовився.

Головне управління ДСНС України у Миколаївській області звертається до усіх громадян: мінна небезпека на деокупованих територіях досить висока. Будь-який необачний крок може стати причиною трагедії. Боєприпаси, залишені окупантами, можуть знаходиться всюди. Крім того, бувають випадки, що детонують вони не після першого «контакту», а на другий, а то й третій раз. Фіксувались випадки, коли автівки проїжджали польовою дорогою декілька разів, і боєприпас при цьому не детонував, а потім в якийсь момент вибухав. Були випадки, коли аграрії обробили поле, засіяли, а коли збирали врожай, наїжджали на залишені в землі вибухонебезпечні предмети й ті детонували.

Якщо натрапили на предмет, ззовні схожий на боєприпас, телефонуйте на спецлінії 101 або 102.