У Миколаєві отримали вироки співробітники поліції та ДСНС, що побили місцевого мешканця та стріляли в нього

У Центральному районному суді м.Миколаєва постановлено вирок поліцейському взводу швидкого реагування РПОП ГУНП в області та співробітнику одного зі взводів ДВГРЗ ДСНС України, обвинуваченим за ч.4 ст.296 КК України (хуліганство, що супроводжувалось особливою зухвалістю, вчинене групою осіб, із застосуванням вогнепальної зброї). На момент вчинення кримінального правопорушення останні були працівниками роти особливого призначення ГУНП в Миколаївській області. Про це повідомляє пресслужба суду.

Судовий розгляд справи здійснювався під головуванням судді Івана Дірка.

Судом встановлено, що 21.03.2020 року, близько 20.30, обвинувачені в стані алкогольного сп’яніння перебували біля підї’зду одного з житлових будинків по вул. Новоодеській в Миколаєві.

Нецензурною лайкою та ігноруванням зауважень вони спровокували вийти до них мешканця будинку. Після чого один з них почав бити потерпілого. Згодом удари почав наносити також інший обвинувачений.

Потерпілий, намагаючись запобігти побиттю, вивільнився та почав відходити від обвинувачених, після чого один з них, який розпочав бійку, здійснив в нього не менше двох пострілів з травматичного пістолету, чим спричинив чоловіку вогнепальні поранення.

Обвинувачені провину не визнали, повідомили, що їх біля під’їзду побили невідомі, заперечили свою причетність до здійснення пострілів.

Водночас суд дійшов висновку, що винуватість обвинувачених підтверджується сукупністю досліджених письмових доказів, показів потерпілого і свідків, серед яких співробітники поліції.

Суд встановив, що дії обвинуваченого, який здійснював постріли кваліфіковані вірно, за ч.4 ст.296 КК України. Стосовно іншого обвинуваченого, суд дійшов висновку, що його дії слід перекваліфікувати на ч.2 ст.296 КК України (хуліганство, що супроводжувалось особливою зухвалістю, вчинене групою осіб), оскільки останній не застосовував зброю та будь-яким чином не сприяв її застосуванню.

За результатами розгляду, суд ухвалив визнати обвинуваченого, що наразі є співробітником поліції, винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.296 КК, та призначити покарання у вигляді позбавлення волі строком на чотири роки.

Іншого обвинуваченого, співробітника ДСНС України, визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.296 КК України, та призначити покарання у виді позбавлення волі строком два роки, з іспитовим строком один рік.