На Кримському мості пролунали вибухи: частина переправи пішла від воду

На Кримському мості пролунали вибухи: частина переправи пішла від воду

Сильний вибух стався на залізничній гілці Кримського мосту біля Керчі вранці 8 жовтня. Як повідомляють очевидці, вибух стався близько 06:00. Судячи з поширюваних фото і відео, міст міг зазнати серйозних ушкоджень.

Про це повідомляє zaxid.net.

Російська агенція РБК з посиланням на «Національний антитерористичний комітет» повідомила, що на Кримському мості стався підрив вантажного автомобіля. Вибух призвів до спалаху семи паливних цистерн залізничного складу. Два автомобільні прольоти моста частково обвалилися.

Наразі зупинений будь-який рух Кримським (Керченським) мостом – і автомобільний, і залізничний.

Окупанти вже повідомили, що запускатимуть поромну переправу через Керченську протоку. За їхніми словами, вона вже готова до запуску.

Російська пропагандистка Ольга Скабєєва також опублікувала відео, на якому видно масштаби руйнувань.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, коментуючи пожежу і вибухи на Кримському мості, написав, що все незаконне має бути зруйновано. Нагадаємо, що Україна вважає будівництво цього моста незаконним.

«Крим, міст, початок. Усе незаконне має бути зруйновано, усе вкрадене – повернуто Україні, усе російське окупаційне – вигнане», – написав він у Twitter.

Варто зауважити, що Кримський міст має особливе значення особисто для російського президента, який вчора святкував 70-річний ювілей.