Кім розповів, що російські військові готові продати українцям ще дві одиниці техніки

Кім розповів, що російські військові готові продати українцям ще дві одиниці техніки

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім в ефірі «24 каналу» розповів подробиці продажу російськими військовими українській стороні броньовика.

Нагадаємо, раніше Кім опублікував в своєму Телеграм-каналі розцінки за здачу техніки і також показав першу покупку.

«Є в нас такий проект «Хочу жити», коли ворог хоче безпечно здатися. Вони всі хочуть безпечно здатися і не нести кримінальну відповідальність в своїй країні, але треба їм спростити цей шлях. Бо багато хочуть здатися, але бояться, що їх посадять чи розстріляють свої. А це як бонус — коли ти виїжджаєш з технікою, за це ще й платять. Це дійсно нескладно, бо в половини з них є родичі в Україні, які можуть це супроводжувати. Але зараз росіяни пильно стежать, щоб саме на техніці не здавалися, бо дуже багато техніки вони покидали, залишили, тому дуже посилився контроль».

Але Кім анонсував, що наразі ведуть переговори щодо ще двох одиниць техніки. Подробиці він поки не розкрив.

«Я гадаю, це буде працювати і надалі. Те, що вони будуть продовжувати здаватися через проект «Хочу жити», це однозначно. Що стосується техніки, це ускладнюється тим, що там є мінні поля і складно комунікувати, щоб вони проїхали через фронт на якусь ділянку. Не скрізь це можливо».

Нагадаємо, в кінці вересня Віталій Кім показав черговий автомобіль «Тигр», який з'явився на озброєнні наших захисників. Це третя така машина, але перша, що з'явилась саме по такій операції. А саме — його просто купили у російських солдат.

Пізніше був опублікований і прайс для окупантів, які все ж вирішили здатися у полон разом з бойовою технікою. Так, ціни стартують від 5 000$ за броньовані машини, 15 000$ - РСЗО. За САУ пропонують 10 000$, БМП, БМД і т.д - 25 000$. Танк буде вартувати найдорожче - 50 000$.

Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу за посиланням