Миколаївці долучилися до збору допомоги у Варшаві для постраждалих від підриву Каховської ГЕС

Миколаївці долучилися до збору допомоги у Варшаві для постраждалих від підриву Каховської ГЕС

У Варшаві відбувся благодійний збір допомоги для постраждалих внаслідок підриву Каховської ГЕС. Протягом 11 червня волонтери збирали одяг, їжу, корм для тварин, побутову хімію, ліки тощо.

Про це повідомляють кореспонденти Суспільного.

Збір допомоги влаштували волонтери організації "Євромайдан-Варшава". Збір тривав з 11:00 до 20:00. Склад площею 160 квадратних метрів заповнили майже повністю, розповіла волонтерка Марта Миронович.

"Однозначно щось поїде і в Миколаїв, бо вони теж потерпають від наслідків підриву Каховської ГЕС", — розповіла волонтерка організації "Євромайдан-Варшава" Марта Миронович.

Люди принесли одяг, посуд, батарейки та таблетки для очищення води, медикаменти, корм для тварин тощо.

На постійній основі допомагали 20 волонтерів, ще 30-40 постійно змінювалися. Координував роботу волонтер Орест Цяпута.

"З кожною хвилиною допомоги більшає і більшає. Чесно кажучи, ми не очікували, що стільки людей відгукнеться на нашу акцію", — говорить Орест Цяпута.

Після початку повномасштабного вторгнення через обстріли міста до Варшави переїхала жителька Миколаєва Олена. Жінка принесла речі, аби допомогти людям, які опинилися у скруті, та допомагає волонтерам.

Акція тривала один день. Зібрані речі відправили автобусами до Херсонщини та прилеглих регіонів, які також потерпають від підтоплень внаслідок підриву Каховської ГЕС.