На Миколаївщині темпи евакуації із затоплених сіл знижуються, але люди все ще потребують допомоги рятувальників

На Миколаївщині темпи евакуації із затоплених сіл знижуються, але люди все ще потребують допомоги рятувальників

Важко уявити, що довелось пережити нашим громадянам з початку повномасштабного вторгнення країни-агресора — росії. Спочатку тривалий час окупації, потім жорстокі обстріли житлових кварталів, а після підриву дамби Каховської ГЕС — підтоплення. Та попри всі ці випробування не кожен готовий залишити власну домівку, кинути все, що протягом життя будував та заробляв власною працею.

Тому й евакуюються із затоплених сіл далеко не всі мешканці. Люди чекають, поки вода спаде та хочуть найшвидше привести до ладу свої домівки та розпочати все знову після пережитого: навести лад у своїх оселях та повернутись до звичного життя. Але через підняття рівня води люди залишаються відрізаними від адміністративних центрів, а від того і існує потреба у забезпеченні їх хлібом, питною водою, ліками, предметами першої необхідності та інше.

Рятувальники ГУ ДСНС Миколаївської області простягають постраждалим населеним пунктам та їх мешканцям руку допомоги.

Співробітники Головного управління ДСНС України у Миколаївській області забезпечують чергування на двох ділянках: у с. Афанасіївка та с. Нововасилівка.

Розгорнуто роботу штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, де оперативно вирішуються питання про надання допомоги громадянам у разі необхідності. Допомагають місцевим мешканцям і психологи ДСНС.

Роботи тривають і надалі.