Миколаївські яхтсмени ходять під вітрилами на Одещині

Миколаївські яхтсмени ходять під вітрилами на Одещині

Через закриті акваторії в Миколаївській області вихованці шкіл вітрильного спорту станом на 12 липня ходять під вітрилами на Одещині. В місті Южне спортсмени тренуються та готуються до змагань на штучній водоймі.

Про це кореспондентам Суспільного розповів тренер із вітрильного спорту "Обласний яхт-клуб" Віталій Поставчук.

На воді протягом 12-го липня тренувалися десять яхтсменів.

"Тут перебувають вихованці КДЮСШ "Атлант", це яка біля Інгульського мосту. Цієї спортивної школи. Та з нашої школи діти тут. Рівень підготовки, в цілому тут кожен учасник входить до складу основної збірної команди області, є кандидатом чи в резерві", — каже Віталій Поставчук.

Молодші спортсмени тренують на яхтах класу "Оптиміст", старші — на "Лазерах" та "Радіалах". Зі слів тренера, вони відрізняються площею вітрил, в "Лазера" вона більша на півтора квадратних метри.

Займаються яхтсмени на штучній водоймі, зазвичай, два тренування на день.

"Ця водойма створена штучним шляхом, не знаю у якому році. І в чому полягає безпека, в тому що він зараз не контактує із зовнішніми водоймами. Особливо поблизу Чорне море. Ніяк сюди вода не потрапляє", — додає Віталій Поставчук.

До змагань у Дніпрі, які відбудуться в кінці липня 2023 року, готується 22-річний Роман. Він неодноразово брав призові місця та перемагав у всеукраїнських змаганнях.

"Я вважаю, що у наших спортсменів є велика перевага, ніж у інших областей. Тому що ми от тут тренуємось. І можемо показати великі результати. Це дуже гарно, що в нас є така можливість тренуватися, приїжджати сюди", — каже Роман.