Жителька Миколаєва у 65 років отримала перше водійське посвідчення

Жителька Миколаєва у 65 років отримала перше водійське посвідчення

Жителька Миколаєва Людмила Баранова сіла за кермо автомобіля у 65 років. Жінка склала іспити й отримала перше у своєму житті водійське посвідчення.

Про це кореспондентам Суспільного повідомила речниця регіонального сервісного центру МВС України в Миколаївській області Ніна Хмелевська.

За словами речниці регіонального сервісного центру МВС України в Миколаївській області Ніни Хмелевської, змінилися правила отримання першого посвідчення водія.

"Зараз, щоб навчитися цій доволі складній науці, потрібно спочатку обрати навчальний заклад до якого ви хочете вступити, пройти навчання. Скласти протягом року іспит теоретичний і потім вже обрати школу, інструктора ліцензійного, який вам надасть уроки саме з практичних навичок. І вже після цього, теж саме протягом року, ви маєте термін скласти практичний іспит",— говорить Ніна Хмелевська.

Інструктор з водіння Микола говорить, у такому віці керування автомобілем дається важко.

"Дуже не уважні, та й вік свого роду відіграє свою роль. У першу чергу звертаю увагу тих, хто керує автомобілем, які знаходяться дорожні знаки, як вони розташовані, що вони означають, як поводитися в даній ситуації",— розповідає Микола.

Людмила Баранова розповідає, сісти в 65 років за кермо легковика її змусили життєві обставини.

"У мене помер брат, я отримала в спадщину автомобіль і мені треба їздить в село. Там за городом дивитись, за будинком дивиться. Батьківська хата також залишилась. Маршрутки ходять погано в Пересадівку, тому мені довелось не залежати не від кого, стала сама навчатись",— розповідає Людмила Баранова.

Жінка складала іспити у Миколаївському регіональному сервісному центрі. Говорить, практика далась складніше, ніж теорія.

"Звертала увагу при перестроюванні, коли перестроювалась в лівий ряд, теж треба було дивитись, щоб правильно перестроїтись. Потім на круговому з’їзді теж потрібно увага, щоб була",— розповідає Людмила Баранова.

Людмила говорить, що дуже задоволена отриманням водійського посвідчення. Визнає, що ця ситуація була абсолютно непередбачуваною, і не може передати словами свої емоції. Попри те, що вона не планувала такого випадку, вона відчула в собі віру і впевненість.