У дитсадку Центрального района Миколаєва завершується ремонт укриття

У дитсадку Центрального района Миколаєва завершується ремонт укриття

Дитячі садки Миколаєва активно готують до відкриття. Там облаштовують захисні споруди. Наразі ремонти завершили вже у семи закладах, ще у тринадцяти вони тривають.

В одному із дитсадків Центрального району вже виконали левову частку робіт. Сьогодні облаштування укриття на завершальній стадії - залишилось лише пошпаклювати стіни та стелі, встановити деяке обладнання.

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Директорка закладу Тетяна Анатоліївна розповіла: там, де зараз облаштовують захисну споруду, був підвал, не пристосований для перебування дітей. Аби зробити укриття, у травні розпочали ремонт.

“Робітники вивезли землю, аби збільшити висоту укриття, зробили підлогу, уклали плитку. Також провели електрику та необхідні комунікації, зробили туалетні кімнати та встановили там сантехніку і бойлер”, - каже Тетяна Анатоліївна.

Сьогодні фахівці шпаклюють стіни та стелю. Далі за планом - встановлення системи вентиляції та очищення води.

“Після цього ми облаштуємо укриття усім необхідним для комфортного перебування дітей - встановимо ліжечка, стільці, інші меблі, зробимо куточок медичної сестри, психологічного розвантаження, дитячої творчості та ігрові зони”, - зазначила Тетяна Анатоліївна.

Укриття зможе вмістити 200 дітей та працівників дошкільного закладу. Після завершення ремонтних робіт споруду ще має перевірити комісія. Для відкриття закладу необхідно буде отримати дозвіл районної військової адміністрації.

Нагадуємо, що дізнатись, які заклади вже працюють або планують відкриватись, батьки можуть у найближчому дитячому садку.