В 2024 році планують відремонтувати дорогу, що об’єднує села Шевченківської громади

В 2024 році планують відремонтувати дорогу, що об’єднує села Шевченківської громади

На Миколаївщині дорога, що об’єднує дев’ять сіл Шевченківської громади, потребує ремонту. Жителі села Центральне станом на 28 липня змушені проїжджати 24 кілометри розбитої дороги. Капітальний ремонт планується на 2024 рік.

Про це кореспондентам Суспільного повідомив заступник начальника Миколаївської ОВА Валентин Гайдаржи.

У 2023 році дорогу планують відремонтувати частково, розповідає заступник начальника Миколаївської ОВА. Ремонт зроблять коштом субвенції, що надає обласна військова адміністрація з державного бюджету на утримання та ремонт доріг, каже Валентин Гайдаржи.

"Ця дорога дійсно потребує термінового ремонту. Це сталося в тому числі й внаслідок бойових дій. Це дуже великі кошти на даному етапі, цю дорогу плануємо зробити профілюванням — у деяких місцях зробити біло щебеневий варіант, а уже на наступний рік зробити цілком, тому що завдяки більшій протяжності зробити два-три кілометри — не розв'яже питання", — сказав заступник начальника Миколаївської ОВА.

Там понад 18 кілометрів між Шевченкове та Центральним, тому плануємо на 2024 рік.

Житель села Центральне Шевченківської громади Віктор Ткачук розповідає, що раз на тиждень їздить до Миколаєва у справах, а 24 кілометри дороги до селища Шевченкове долає за годину. Хоча за наявності дорожнього покриття цей шлях можна проїхати за 15-20 хвилин, додає чоловік.

"Якщо треба в лікарню, аби скупитися, десь раз на тиждень їжджу в Миколаїв. До Херсона там щось попідсипали, але знову ж таки, до асфальту треба доїхати. Переважно до Миколаєва їздимо. До Шевченкового — 24 кілометри, це я заміряв, якби б була добра дорога, то можна було б доїхати за хвилин 15-20, якби була б рівна, добра дорога", — сказав Віктор Ткачук.

Староста Центрального старостинського округу В‘ячеслав Кравченко говорить, що через погану дорогу до сіл довго чекати на екстрені служби.

"Ця дорога до війни була в поганому стані, тому, що її ніхто не ремонтував до війни, а у воєнний час ще плюс вибоїни з'явилися, бо танки їздили, прильоти були. Не може сюди швидко приїхати швидка допомога, пожежна машина, а також поліцейські не можуть доїхати завчасно, коли є виклики", — розказав В’ячеслав Кравченко.

За словами заступника голови громади Віталія Варяниці, у селищі Центральному живе майже п’ять тисяч жителів.