В Миколаєві депутати не погодили створення ТЕО для сміттєпереробної лінії на звалищі

В Миколаєві депутати не погодили створення ТЕО для сміттєпереробної лінії на звалищі

У Миколаєві в ході сьогоднішньої сесії міськради депутати майже всі питання вирішували швидко та без великих дискусій. Єдиний проєкт рішення, що викликав суперечки, стосувався розробки техніко-економічного обґрунтування для створення сміттєпереробної лінії на полігоні ТБО.

Як пояснив мер Олександр Сєнкевич, з'явився новий закон про поводження з твердими побутовими предметами. Це примушує привести цей процес до європейських норм.

- На сьогоднішній день ми не бачимо можливості будівництва нового полігону, але якісь частини на цьому полігоні потрібного влаштовувати за новими принципами. Ми не перше місто в Україні, які вирішили зайнятися цим питанням. Нещодавно ми почули з новин, що навіть Коблево вирішило створити такий конкурс і передають свій полігон оператору, який буде поводитися з цим сміттям. Тому, щоб зрозуміти, що нам робити з нашим сміттям, його об'ємом, маючи наше місце, куди воно зводиться, нам потрібно розробити ТЕО. Виходячи з ТЕО ми будемо вирішувати, що робити далі. Брати кредит від ЕІБ, чи оголошуємо конкурс і переможець за власні кошти щось робить. Але перед цим потрібно розробити ТЕО.

Сєнкевич додав, що питання фінансування вже вирішуватиметься в подальшому.

У депутатів були сумніви щодо доцільності цього питання та нагальності. Також були питання щодо суми коштів, які будуть передбачені на створення ТЕО. За словами доповідачів, це коштуватиме біля 2,5 млн.грн.

Але в ході розгляду виявилось, що наразі про гроші не йдеться, а лише про намір створення ТЕО.

Ще один спірний момент стосувався того, що питання розглядалось бюджетною комісією, але по ньому не було винесено жодних пропозицій та немає погодження. Тож виникли запитання, чи можна його розглядати на сесії. Але юридичній відділ підтвердив, що в цьому немає порушення.

Мер Сєнкевич додав, що для нього принципово, щоб цей процес проходив прозоро та публічно на всіх його етапах.

В результаті в ході голосування за 26, проти 1, утрималось 8 — проєкт не пройшов. Його намагались ще раз внести до порядку денного, але голосів знову не вистачило.

Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу за посиланням

Фото з Інтернету