Сєнкевич спростував заяви про знесення тисяч дерев при реконструкції водогону в Миколаєві

Сєнкевич спростував заяви про знесення тисяч дерев при реконструкції водогону в Миколаєві

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич спростував інформацію про знесення тисяч дерев при реконструкції водогону в місті.

Про це він розповів в програмі діалог на ТРК «МАРТ».

Міський голова нагадав, що проектом реконструкції мереж «Миколаївводоканалу» займається обласна військова адміністрація, а інформацію активістів про можливість знесення тисяч дерев назвав перебільшеною.

«Я взяв перед ефіром дані, то фактично імовірна кількість дерев, що будуть видалятися — імовірна, бо траншеї будуть копатися таким чином, щоб не чіпати дерева — максимально це 80 дерев. Не тисяч і не 8 тисяч, а 80».

Кількість дерев, що потрапляють в зону проведення робіт, біля 720.

«Коли ми побачимо проект, наші спеціалісти проїдуть і самі подивляться ці цифри, може ми матимемо іншу інформацію. Але на сьогодні так».

Нагадаємо, на початку 2023 року Миколаївською ОВА разом з міською владою та «Миколаївводоканал» розглядалося питання реконструкції основних водогонів міста Миколаєва діаметрами 1000, 600 та 500 мм. Разом з тим активісти забили на сполох, адже, начебто, проектом передбачено знесення великою кількості дерев, в тому числі лип по алейній частині пр. Центрального. Але в ОВА запевнили, що траншеї копатимуть таким чином, щоб не зашкодити деревам.

У районі планової діяльності знаходиться 1740 дерев, з них 117 – попередньо підпадають під ризик видалення. Фактичну чисельність зелених насаджень, які можуть бути видалені покажуть будівельні роботи. Проте їх чисельність не повинна перевищити вищезазначену кількість.

Дані про можливі пошкодження зелених насаджень наведені у таблиці