Кім відзвітував про перші результати його ініціативи щодо пропозицій по роботі медичної галузі

Кім відзвітував про перші результати його ініціативи щодо пропозицій по роботі медичної галузі

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім відзвітував по ситуації з його ініціативою надсилати пропозицій щодо роботи медичної системи області.

«Надійшло 260 листів на пошту з приводу медичної сфери, перечитав всі. Дуже багато і не по темі, і по темі, і точкових проблем. Але тепер буду бачити все по кожній лікарні. Є дуже конструктивні пропозиції від лікарів, які будемо опрацьовувати».

За його словами, в середу їдуть і профільний заступник, і голова облради, і головні лікарі по обміну досвідом.

«Що мені сподобалось із пропозицій — Ізраіль пропонував обмін досвідом нашим лікарям, але на зараз питання не вирішено. Будемо працювати з цього питання. Щодо технічного оснащення, наприклад, станції переливання крові, ми вирішимо ці питання точково».

Кім каже що, зважаючи на об'єм роботи, він буде додатково вводити людей на опрацювання пропозицій.

«Також буду звертатися до міста та облради для виділення коштів на підтримку окремих лікарень. Щоб, поки ми будемо проводити зміни, не втратити позиції лікарів. Ми втратили кілька пакетів через зменшення кількості пацієнтів — це логічно. Тому буду звертатися щодо виділення додаткових коштів на підтримку наших лікарів».

Нагадаємо, тиждень назад Віталій Кім заявив, що створить аналітичну групу, яка буде моніторити стан лікарень в області та збирати зауваження щодо їх діяльності. Це сталося після того, як Президент України Володимир Зеленський відвідав Миколаївську обласну дитячу клінічну лікарню та вказав на ряд проблем.

Одразу після того виник скандал, адже доручив Кім збирати скарги на миколаївських медиків екс-голові обласної інфекційної лікарні скандальній Світлані Федоровій.