Не вистачає грошей, але більш за все — часу: Кім про облаштування укриттів у школах Миколаївщини

Не вистачає грошей, але більш за все — часу: Кім про облаштування укриттів у школах Миколаївщини

На оснащення укриттів в школах та дитячих садочках виділено 102 мільйони, чи вистачає цих грошей, в ефірі телемарафону розповів голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

«Грошей ніколи не вистачає. Тому що є законодавство, яке каже, що маємо будувати бомбосховища та не можемо гроші використовувати на простійші укриття, але Кабмін готує ці зміни чи вже вони є. І ми робимо багато чого за гроші місцевих громад та наших спонсорів з-за кордону. Тому грошей не вистачає, але більш за все не вистачає часу, бо 1 вересня все ось-ось».

Що стосується кількості бомбосховищ, на які вистачить цих грошей, то це також залежить від кожної окремої ситуації. Бо є сховища, де лише треба зробити ремонт за мільйон, а десь проектна документація коштуватиме 20 мільйонів.

«Ми порахували — в нас 20 проектів реалізовується. Є поточний ремонт, є капітальний в опорних школах. Але я не хочу розкривати деталей, щоб вони не були в ефірі», - каже Кім.

Додамо, що поки немає інформації, в якому вигляді розпочнеться новий освітній сезон в області: буде він проходити онлайн, як до цього, або діти зможуть займатися безпосередньо у школах.

Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу за посиланням