Питання про відкриття шкіл в Миколаєві з 1 вересня досі не вирішено, - мер Сєнкевич

Питання про відкриття шкіл в Миколаєві з 1 вересня досі не вирішено, - мер Сєнкевич

Питання щодо відкриття шкіл у Миколаєві з 1 вересня досі не узгоджене та має вирішуватись на найвищому рівні. Про це в ефірі програми «Діалог» на телеканалі «МАРТ» розповів міський голова Олександр Сєнкевич.

«Ми сьогодні досі не оголошували про початок освітнього процесу в режимі офлайн. Моя думка і моє бажання, щоб дітей запустити в школи. Навчатися в одну зміну, в дві — де будуть як дозволяти умови. Тому що діти мають отримувати знання від вчителя безпосередньо, а не в онлайні, де вони можуть переключитися на вікно інше і гратися в гру, не звертаючи уваги на вчителя. Справа в тому, що покоління, яке росте, повинно буде відбудовувати Україну і воно має бути розумним, а онлайн освіта цьому не сприяє і робить процес навчання не дуже ефективним».

Але, каже Сєнкевич, питання безпеки стоїть на першому місці.

«Миколаїв залишається у зоні ураження ворожих балістичних ракет і нашому ППО важко їх збивати. Останній прильот в центр Миколаєва показав, що небезпечно повертати дітей до шкіл. Бо одне питання, що десь там з аеродрому злетіли літаки ТУ і за годину оголосили тривогу — є час сховати дітей. Інше питання, коли з Херсонської області вистрелили по нам і, як ми пам'ятаємо всі, спочатку вибух, а потім тривога».

Сєнкевич каже, що результати по цьому питанню будуть відомі найближчим часом. За його словами, воно буде прийматися в оперативному порядку. Якщо ситуація зміниться, приміром, 1 жовтня, то навчання почнуть з 1 жовтня. Зараз всі працюють над тим, щоб забезпечити дітей і безпекою, і освітнім процесом.

Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу за посиланням