У Миколаєві розповіли про плани з розвантаження вулиць від габаритного транспорту

У Миколаєві розповіли про плани з розвантаження вулиць від габаритного транспорту

У департаменті архітектури та містобудування міськради розглядають шляхи вирішення найгостріших проблем міста, щоб зробити його більш комфортним та безпечним для мешканців. Серед важливих питань - необхідність розвантаження вулиць від великогабаритного транспорту.

Як місто планує розв'язати ці та інші проблеми, розповів головний архітектор Миколаєва Євген Поляков в етері телерадіокомпанії «МАРТ».

Одна з основних проблем, яка турбувала мешканців Миколаєва ще до повномасштабної війни, це курсування вантажівок центром міста. Потік транспорту не лише ускладнює дорожній рух, а й створює дискомфорт містянам.

У департаменті говорять, що проблему розв’яже будівництво кільцевої дороги до портової зони. Також підвищити безпеку містян допоможуть транспортні розв'язки та переходи.

«Проблему портової території можна вирішити створенням відповідної транспортної стратегії та її реалізації, щоб центр міста був закритий для вантажного транспорту взагалі. Це питання вирішує кільцева дорога до портової зони, транспортні розв'язки, щоб люди почували себе безпечно. Це важливо, і таке рішення закладалося ще на першому етапі роботи над майбутнім майстер-планом», - роз'яснив Євген Поляков.

Питання завантаженості міських вулиць у департаменті розглядають комплексно. У Миколаєві є необхідність створення більш безпечного простору саме для пішоходів та потужної мережі громадського транспорту.

Також через географічні особливості Миколаєва постає питання переходу через річку. Розробники генерального плану міста розглядають два проєкти для його вирішення: побудову мосту та встановлення поромної переправи.

«Наше місто розташоване таким чином, що іншого рішення, окрім переходів через річку, немає. Є пропозиції щодо поромної переправи. Це частково вирішує проблему транспорту, але потрібно розглядати обидва інфраструктурні проєкти: міст і поромна переправа. Треба робити все, щоб їх реалізувати», - сказав головний архітектор Миколаєва.

Також у департаменті працюють над поліпшенням умов проживання людей в Миколаєві. Це і піша доступність освітньої та медичної інфраструктури, реконструкція багатоповерхівок радянських часів, збільшення кількості зелених зон, створення громадських просторів для різнопланового відпочинку містян будь-якого віку та багато інших заходів і проєктів для комфорту містян.

Фото ілюстративне