У Миколаєві обіцяють, що опалювальний сезон розпочнеться вчасно

У Миколаєві обіцяють, що опалювальний сезон розпочнеться вчасно

Миколаїв активно готується до зими. Комунальні служби щоденно працюють на низці об’єктів, виконуючи великий обсяг робіт. І це все в умовах війни. Наразі ситуація під контролем. Тому опалювальний сезон розпочнеться відповідно до плану.

На цьому в програмі «Діалог» на ТРК «МАРТ» наголосив перший заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Ігор Набатов.

«Опалювальний сезон буде запущено», - підкреслив Ігор Набатов.

Відповідаючи на питання ведучого про незадовільний темп підготовки управляючими компаніями житлових будинків, він поясним це кількома факторами – прогалинами в законодавстві та браком фахівців.

Наприклад, законодавство визначає необхідність здійснення певних робіт з підготовки до опалювального періоду. Зокрема, проведення гідравлічних випробувань та отримання відповідних актів. Згідно з нормативною базою, це мають робити житлово-експлуатаційні організації. А такі організації, фактично, не існують. Їх роль доводиться виконувати управляючим компаніям. Але вони не повинні виконувати такі нормативи.

Крім того, управляючі компанії наразі відчувають дефіцит фахівців  – багато працівників пішли захищати Україну і знайти їм заміну досить складно. Проте ситуація з підготовкою житлових будинків вже покращилася.