До післявоєнного відновлення Миколаєва долучаться столичні архітектори

До післявоєнного відновлення Миколаєва долучаться столичні архітектори

У Миколаїв на запрошення департаменту архітектури та містобудування міської ради прибули київські архітектори Олена Олійник і Аркадій Пекер. Фахівці працюватимуть над проєктами реновації зон відпочинку та житлового фонду міста.  

Про це йдеться у сюжеті телеканалу “МАРТ”.

Післявоєнна відбудова Миколаєва дає можливість переглянути та осучаснити його благоустрій. Це є особливо актуально сьогодні під час роботи над Майстер-планом міста.

“Миколаїв потребував змін і до початку повномасштабної агресії, а зараз в результаті масових руйнувань ця потреба збільшилася. В рамках Майстер-плану у нас є масштабний проєкт “Зелені легені”, який об'єднує територію навколо башні Шухова та обсерваторії. Це буде велика паркова зона, яка виходитеме до нашого найбільшого стягу і спускатиметься до води”, - розказує секретар міської ради Дмитро Фалько.

У питанні відбудови Миколаєва департамент архітектури та містобудування співпрацює з зарубіжними партнерами та Національною спілкою архітекторів України.

“Ми знаємо, що бюджет розвитку наступного року у нас відсутній через зміни до бюджетного законодавства, але це не значить, що якісь проєктні роботи не будуть виконуватись. Вони можуть бути реалізовані нашими міжнародними партнерами, які надають допомогу місту. Є українські архітектори, які також хочуть брати участь у відновленні Миколаєва та України загалом”, - зазначив головний архітектор міста Євген Поляков.

Запрошеними спеціалістами є Олена Олійник та Аркадій Пекер. Олена Олійник відома своїми роботами над відновленням історичних центрів Киева, Житомира, Луцька, а також столиці острівної країни Кабо-Верде міста Прая. Архітекторка займеться проєктами каскадного скверу та парку імені Тараса Шевченка.

Аркадій Пекер - автор та головний архітектор проєктів побудови багатоповерхових будинків у ряді великих і малих населених пунктів пострадянського простору. Він готовий опікуватись пошкодженим житловим фондом Миколаєва.

До роботи над відновленням міста архітектори планують долучити студентів Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури та Данської королівської академії мистецтв.