Перед судом постануть дві посадовиці «Миколаївобленерго», що підтримували повномасштабне вторгнення росії

Перед судом постануть дві посадовиці «Миколаївобленерго», що підтримували повномасштабне вторгнення росії

Окружною прокуратурою міста Миколаєва затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох посадових осіб  АТ «Миколаївобленерго» за фактами посягання на територіальну цілісність та недоторканність України, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація їх учасників (ч.1 ст.110 та ч.2 ст.436-2 КК України). Про це повідомляє прокуратура області.

Слідством встановлено, що посадові особи - начальниця одного з відділу АТ«Миколаївобленерго» та її заступниця, публічно заперечували існування України як держави та підтримували повномасштабне вторгнення росії. Вони поширювали російську пропаганду серед колег та підлеглих, спрямовану на захоплення територій України та виправдування збройної агресії рф.

Обвинувачені перебувають під вартою.

Досудове розслідування здійснювалось Миколаївським районним управлінням поліції ГУ НП в області, оперативний супровід - СБУ в Миколаївській області.

Санкція стаття передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.