З міркувань безпеки: у Миколаєві скасували ряд масових заходів на найближчі тижні

З міркувань безпеки: у Миколаєві скасували ряд масових заходів на найближчі тижні

У Миколаєві скасовують масові заходи на найближчі два тижні. Про це повідомили вже кілька культурних установ та закладів міста.

Так, наприклад, Миколаївський зоопарк на своїй сторінці в Фейсбуці попередив своїх відвідувачів про те, що прийти подивитися на тварин можна, але культурні заходи скасовані.

«Любі друзі! На превеликий жаль ми вимушені скасувати всі наші заходи на два тижні вперед. Відвідувати зоопарк та нашу фотозону ви можете, але ж збиратися разом на чаювання та лекцію, як ми планували, поки що не можна. Дякуємо за розуміння, ми обов'язково зустрінемось, але пізніше», - йдеться у об'яві.

Скасували і традиційний кінопоказ на *8 Причалі. В соцмережах простору причиною назвали погодні умови, але навряд це так, адже погода в ці вихідні буде ще теплою.

Нагадаємо, що зараз у місті проходить Відкритий театральний фестиваль «Homo Ludens» («Людина, що грає»). У зв'язку з цим вже була відкрита велика сцена театру. Але зараз вистави, що планувались на основній сцені, пройдуть онлайн. Інші заходи на «Сцені в укритті» відбудуться за планом. Про це СВІДОК.info повідомив директор-художній керівник Миколаївського академічного художнього драматичного театру Артем Свистун.

«Не скасовано, вистави пройдуть в форматі онлайн — ті, що заплановані були на великій сцені театру, задля безпеки відвідувачів і через можливі терористичні загрози ми перевели в онлайн-формат. В укритті, в безпечному місці відбудуться вистави і підіб'ємо всі підсумки на закритті фестивалю. Але миколаївці, які придбали квитки на вистави кропивницького і київського театру, подивляться їх у листопаді, у більш прийнятний час. Ми чекаємо миколаївців на наших виставах», - повідомив Свистун.

Скоріше за все, відміна масових заходів пов'язана з останніми страшними обстрілами з боку окупантів, де загинула велика кількість людей. Так, 5 жовтня росіяни завдали удару по селищу Гроза, що на Харківщині, вбивши 52 людини. Мешканці села зібрались на поминальний обід. Також обстріли з летальними наслідками для мирних мешканців останніми днями відбувалися в Харкові та Херсоні.

Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу за посиланням