Понад 130 послуг: у громаді під Миколаєвом діє власний Центр адмінпослуг

Понад 130 послуг: у громаді під Миколаєвом діє власний Центр адмінпослуг

Знаковим прикладом для інших громад стало відкриття у с. Мішково- Погорілове сучасного Центру надання адміністративних послуг. Відкриття центру було одним з пунктів стратегії розвитку громади. 

Про це виданню Гард.City розповів начальник відділу адмінпослуг громади Олександр Морозинський.

Зокрема за 10 місяців поточного року до установи звернулися 4266 людей.

«У середньому це десь 474 людини щомісяця. Взагалі місцеві мешканці вже якісно оцінили роботу нашого центру – тут вони можуть отримати комплексні послуги й не їхати до міста».

В громаді можна отримати весь комплекс послуг, які передбачаються законодавством: довідки про склад сім'ї, прописку, виписку, послуги архітектора тощо.

«На сьогодні ми надаємо майже 130 адміністративних послуг на території громади. Люди мають змогу, не виїжджаючи з населеного пункту, отримати максимум послуг та документи, які їм потрібні», – каже Андрій Ботанін.

Наразі у ЦНАПі, за словами Олександра Морозинського, найбільш популярними послугами залишаються оформлення статусу внутрішньопереміщених осіб, реєстрація нерухомого майна, реєстрація місця проживання.

«Є плани щодо впровадження послуги реєстрації та перереєстрації транспортних засобів та видачі посвідчень водія. Це буде справжній прорив, і наразі ми працюємо над впровадженням цієї послуги, адже необхідне відповідне технічне устаткування».