Кім розповів, як на Миколаївщині планують протистояти новим безпілотникам, що використовує ворог

Кім розповів, як на Миколаївщині планують протистояти новим безпілотникам, що використовує ворог

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім в ефірі телемарафону, коментуючи інтенсифікацію атак ворога за допомогою дронів, а також використання нових БПЛА, розповів, як цьому планують протистояти.

«На Миколаївщині ми відчуваємо інтенсифікацію прольотів. Окупант трохи змінив тактику, використовують інші висоти та трохи модифіковані версії. Тому це питання більше до ЗСУ, тому що саме вони вчора збили два таких безпілотники над нашою областю».

Наразі ж на Миколаївщині комплектують мобільні групи, які незабаром працюватимуть у значно збільшеній кількості, та будуть дивитися на результативність роботи цих груп.

Кім додав, що навчання ці мобільні групи проходять поза межами області, тому це дає змогу ділитися досвідом з іншими регіонами. Зусилля були об'єднані і з Мінцифрою, щоб забезпечити оптимальний склад і конфігурацію груп для протидії безпілотникам.

Нагадаємо, що вночі, 23 жовтня, силами та засобами протиповітряної оборони на Миколаївщині знищено два ударних БпЛА типу «Shahed-131/136».

Також повідомлялось, що російські окупанти почали використовувати для атак по Україні нові примітивно зібрані дрони. Такі безпілотники можна сконструювати навіть в гуртку авіамоделювання, каже військовий експерт, головний редактор Defence Express Олег Катков.

"Вкотре було повідомлення про знищення невстановленого типу ворожого БПЛА. Є фото знищеного дрона з двигуном, який можна придбати на AliExpress – це бензиновий двигун для авіамоделей. Такий дрон можна зібрати у будь-якому гуртку авіамоделювання. Можна говорити про використання ворогом примітивно зібраних, з мінімальними витратами дронів", – зазначив він в ефірі телеканалу "Еспресо".

Він додав, що вперше такі безпілотники були вперше використані російською армією ще в червні. Вони виробляються з фанери, а для паливного бака окупанти використовують пластикову пляшку. 

Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу за посиланням