Щоб вирувало життя молодіжне: у Миколаєві представили проєкт молодіжного центру

Щоб вирувало життя молодіжне: у Миколаєві представили проєкт молодіжного центру

У Миколаєві розробили проєкт міського молодіжного центру - простору, де молодь збиратиметься разом для спільної діяльності, комунікації та креативу. Мер міста Олександр Сєнкевич зустрівся з молоддю для обміну ідеями з приводу діяльності центру.

23 жовтня відбулося засідання з обговорення проєкту. У заході взяли участь мер міста Олександр Сєнкевич, голова управління молодіжної політики Арсен Гаспарян, представники молодіжної інноваційної програми UPSHIFT, вищих навчальних закладів, громадських організацій та активна молодь міста.

До розгляду представили концепцію міського молодіжного простору, його візуалізацію. За основу взяли досвід інших міст України, де подібні центри вже існують.

“Миколаєву потрібно, щоб вирувало життя молодіжне. Центр для молодих людей - не про приміщення, а більше про настрій, ідеї, креатив, про те, чим житиме місто. Ми хочемо почути ваші думки та пропозиції, адже задача центру, щоб молодь хотіла сюди йти. Він має стати публічним простором”, - звернувся до присутніх мер Олександр Сєнкевич.

На зустрічі обговорили задачі та можливості центру, вислухали пропозиції та побажання від молоді. Домовились зібратися ще раз, щоб залучити якомога більше активних миколаївців.

Проєкт планують реалізувати на умовах співфінансування з міського бюджету та міжнародних донорських організацій.