«Діти дощу»: у Миколаєві відкрили фотовиставку, присвячену дітям з аутизмом

«Діти дощу»: у Миколаєві відкрили фотовиставку, присвячену дітям з аутизмом

У Миколаєві 28 жовтня відкрили фотовиставку "Діти дощу". Мета — показати, як живуть діти з аутизмом. Виставка триватиме два тижні у бібліотеці імені Марка Кропивницького.

Про це Суспільне розповіла організаторка виставки Валентина Ткаченко.

За словами організаторки, проєкт розпочався у 2021 році за ініціативи обласного благодійного фонду "Доброта та довіра" та тривав 6,5 місяців.

"Обов'язково мало бути в задумі фото мами з дитиною, щоб показати наскільки вони єдині. І просто сама дитина, як вона особлива по-своєму. У чому прикраса цього проєкту? Були різні фотографи, різні сім'ї. І кожен фотограф зміг по-своєму представити цю сім'ю. Десять сімей в нас було. Війна нас посунула. Останню сім'ю ми вже фотографували у 2022 році. На сьогодні (28 жовтня — ред.) немає однієї дитини. Але в пам'ять про неї цей проєкт мав закінчитися", — розповідає Валентина Ткаченко.

Фотографиня Наталя Ярема працювала над реалізацією проєкту та говорить, що з 200 фото, якщо буде дві-три вдалі — це вже успіх.

"Коли ти відкрита — дитина до тебе тягнеться. Ну, і витримка потрібна. Їх важко якось мотивувати, наставляти. Тому треба просто привертати увагу якимось клацанням, звуками просто, щоб дитина на тебе подивилася й на цьому все", — каже Наталя Ярема.

Фотографиня Тетяна Корнієнко каже, їй працювалося з сім'єю — легко.