Допомога армії дронами та відбудова за позабюджетні кошти: Миколаївщина лідер по країні

Допомога армії дронами та відбудова за позабюджетні кошти: Миколаївщина лідер по країні

Миколаївська область є передовиком в країні з витрачання небюджетних коштів на відновлення інфраструктури, пошкодженої ворожими обстрілами.

Про це під час брифінгу повідомив голова ОВА Віталій Кім.

«Тобто ЛШМД зробили безкоштовно, армії передали безкоштовно, школи ремонтуємо за рахунок інших. Ми навіть на донати ЗСУ не витрачаємо бюджетні кошти, а залучаємо. Тринадцять мостів ми відновили за рік по області за небюджетні кошти. Це дуже багато економії. Я акумулював кошти, бо розумів, що можуть забрати військове ПДФО — це потрібна річ, — але в нас мають бути залишки, щоб ми теж вижили. Тому я по максимуму не витрачав кошти, хоча мав право, і залучав кошти бізнесу, людей, донати і таке інше. Миколаївська область дуже добре пройшла ці півтора роки щодо витрачання бюджетних коштів. І за це треба всій моїй команді сказати дякую».

Окремо голова ОВА зупинився на питання допомоги армії. Так, зараз він отримує запити і на пряму співпрацює з комбригами, щоб не було непорозумінь.

Що стосується закупівлі дронів за бюджетні кошти, чого ОВА не робить, Кім пояснив:

«По дронам я вже навіть не пишу. Ми минулого тижня передали 30 «мавіків» в Херсон, два тижні ще 30 і в мене ще в запасі трохи є. І це все за нуль бюджетних коштів. Я їх можу купити в себе ж — ті, що безкоштовно передаємо. Але нащо витрачати бюджетні кошти, якщо ми передаємо набагато більше, ніж інші області, за небюджетні кошти?».

Нещодавно повідомлялось, що Миколаївська благодійна асоціація «Мир через духовне відродження» закупила для потреб захисників та захисниць південного напрямку два квадрокоптери DJI Mavic 3T. Техніку розподілять серед підрозділів, які виконують бойові завдання на півдні України.

Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу за посиланням