«Будемо чекати на ворога»: Кім розповів про готовність області до можливих атак по інфраструктурі взимку

«Будемо чекати на ворога»: Кім розповів про готовність області до можливих атак по інфраструктурі взимку

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім в ході брифінгу розповів про те, як планують захищати інфраструктурні об'єкти області від можливих атак ворога взимку.

«В нас непогана ситуація з критичною інфраструктурою. Ми закрили всі об'єкти, які нам доводили постановою Кабміну та Офісом Президента, та додатково закрили ще один великий об'єкт. Окрім цього закрили газ, водопостачання, електроенергію повністю. Зробили це за свій небюджетний кошт, хоча це мало робити Укренерго та Агенція відновлення — вони роблять інші об'єкти».

Кім уточнив, що все ж за бюджетні кошти на 10,7 мільйона купили комплектуючі, але робіт за небюджетні гроші зробили в десятки разів більше. Всього було закрито 9 великих об'єктів.

Додатково завдання від Офісу Президента є розгорнути протишахедні батальйони. Його також виконують і передають військовим техніку, приціли, нічники і так далі. Тобто є ще й фізичний захист.

«Також за цей рік ми зробили 19 котельних мобільних на газу, 19 на альтернативному поливу, які страхують наші точки, щоб ми могли швидко переключатися. Крім того в нас 58% котельних на альтернативному паливі в області. Є у нас уразливі моменти, про які я не хочу говорити. Ми їх розуміємо і Збройні Сили їх розуміють. Ми захищаємось. Створено фізичний резерв пального, щоб ми тиждень могли бути. По всіх питаннях ми пропрацювали. Будемо чекати на ворога».

Кім уточнив, що медичні заклади перші, які створили цей резерв.

Нагадаємо, вчора повідомлялось, що на Миколаївщині готують групи для боротьби з «шахідами»: наразі військовим передали 39 нових укомплектованих пікапів Mitsubishi L200 для виконання цієї задачі.