У Миколаєві відбувся форум «Інвалідність: головні проблеми та шляхи вирішення»

У Миколаєві відбувся форум «Інвалідність: головні проблеми та шляхи вирішення»

У четвер, 30 листопада, напередодні відзначення Міжнародного дня прав людей з інвалідністю у Миколаєві відбувся форум «Інвалідність: головні проблеми та шляхи вирішення».

У заході взяли участь начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім та його заступник Олександр Трайтлі, директорка департаменту соціального захисту населення Миколаївської ОВА Оксана Єльчієва, радниця начальника Миколаївської ОВА Неллі Яровенко, голова громадської організації «Союз осіб з інвалідністю України» Ольга Степаненко, представники громадських організацій осіб з інвалідністю територіальних громад області та військові.

У рамках заходу обговорили питання підтримки осіб з інвалідністю та діючі в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар‘єрів» програми на території Миколаївщини.

Віталій Кім зазначив, що поняття безбар‘єрності стосується кожного, адже це не тільки фізичний вимір, а і освітній, економічний, соціальний, інформаційний та цифровий.

«Особи з інвалідністю – це сильні духом люди, які надихають та показують своїм прикладом як треба жити. Безбар’єрність – це про внутрішню готовність створювати середовище у якому буде комфортно всім. Ми працюємо над тим, щоб ви відчували себе захищеними та мали можливість повноцінно реалізовувати себе в суспільстві», - додав він.

Крім того, у рамках заходу відбулась церемонія нагородження активістів з числа представників громадських організацій осіб з інвалідністю Почесними грамотами Миколаївської ОВА та військових – іменними годинниками.