В Миколаївській області на узбіччі знайшли трупи поросят, заражені африканською чумою свиней

В Миколаївській області на узбіччі знайшли трупи поросят, заражені африканською чумою свиней

24 листопада на узбіччі дороги Кропивницьке-Платонове (Е-584), біля с. Миколаївське Врадіївської територіальної громади Первомайського району виявлено 35 голів трупів поросят віком 1-2 міс. Про це повідомили в управлінні держпродспоживслужби в Миколаївській області.

При дослідженні відібраних проб біологічного матеріалу в Миколаївській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби встановлено діагноз – африканська чума свиней (АЧС) (звіт про результати дослідження № 002106 п.м./23 від 25.11.2023).

Наразі проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Врадіївській селищній раді, рішенням якої затверджено план заходів з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного вогнища, зон захисту та нагляду та встановлено карантин.

Встановлено епізоотичне вогнище, де знайшли трупи поросят (узбіччі дороги Кропивницьке-Платонове (Е-584).

До зони захисту в радіусі 3 км від епізоотичного вогнища до якої включили с. Новомиколаївське Врадіївської ТГ Первомайського району.

До зони нагляду увійшли населені пункти с. Доброжанівка, с. Михайлівка, с. Мар’янівка, с. Краснівка Врадіївської ТГ Первомайського району.

На даному етапі вживаються заходи щодо ліквідації спалаху АЧС.