Міністр освіти Лісовий оглянув навчальні заклади Миколаєва

Міністр освіти Лісовий оглянув навчальні заклади Миколаєва

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий у рамках робочого візиту побував на Миколаївщині, де, зокрема, оглянув стан укриттів у навчальних закладах.

Так, міністр оцінив укриття у ліцеї Корабельного району, яке було відновлене за сприяння UNICEF та SavED. Його приміщення облаштували спеціально для навчання дітей — тут є сучасні меблі, зарядна станція та Wi-Fi.

Нагадаємо, що у закладі замінили комунікації, проклали нову електромережу, змонтували систему освітлення, вентиляції та пожежної сигналізації. Також зробили медпункт та санвузли. Тепер захисні споруди відповідають усім нормам та стандартам. Загалом вони можуть вмістити 110 осіб.

Оглянув Лісовий також укриття в інших закладах освіти Миколаївської області.

«Відновлення закладів освіти та облаштування укриттів — надважливий пункт роботи МОН. Радий, що наші пріоритети підтримують міжнародні партнери. Дякую за підсилення української освіти!» - зазначив він.

У Миколаєві міністр разом з начальницею міського управлення освіти Ганною Личко мав нагоду зустрітися з педагогами у Миколаївському ліцеї імені Олега Ольжича. Як прокоментував Оксен Лісовий, зустріч для нього була надихаючою. Колектив закладу поділився планами організації позакласної роботи в укритті.

Нагадаємо, що триває облаштування укриттів у навчальних закладах Миколаєва. Наразі ремонтні роботи виконують у 15 школах і дитячих садках. У 30 закладах захисні споруди вже готові.