«Не все так страшно»: Кім запевнив, що не всі мобілізовані одразу відправляються в окопи зі зброєю

«Не все так страшно»: Кім запевнив, що не всі мобілізовані одразу відправляються в окопи зі зброєю

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім в ефірі YouTube-каналу «Фабрика новин» розповів про своє ставлення до питання мобілізації в країні і що, на його будку, краще робити: змушувати чи мотивувати українців іти у військо.

«Хочу роз'яснити, бо є деякі вкиди, які нам нав'язують, а люди їх підхоплюють. Що я хочу пояснити: не все так страшно. Я можу так казати, бо в мене там брат, сестра, куми воюють. Це з практики, а не з неба я десь беру. Всі гадають, що, якщо тебе мобілізують, то ти відправляєшся в окоп з автоматом. Але приблизно на одного, який стріляє з автоматом, — 12 військових, які його обслуговують. Це логістика, фінанси, інженерія, повітряні сили».

Крім того, додає Кім, якщо буде більше військових, буде більше можливості ходити на відпочинок у відпустку по черзі. Адже мобілізація не передбачає заміну всіх, хто воює зараз, новими бійцями. Це допомога для нинішніх військових.

«Моя думка: треба обов'язково комунікувати та мотивувати», - каже Кім.

Також голова ОВА вважає, що військовим треба платити більше, незалежно від того, на нулі вони виконують бойове завдання чи ні. Адже це все одно ризик та виклики. Тим паче захисники витрачають кошти на себе, на підрозділ, на допомогу родинам побратимам.