Ще один пожежний автомобіль зі Швеції передали для пожежних-добровольців з Миколаївщини

Ще один пожежний автомобіль зі Швеції передали для пожежних-добровольців з Миколаївщини

На Миколаївщині активно розвивається рух пожежних-добровольців. Небайдужі громадяни стають на захист своїх громад та до прибуття професійних вогнеборців, допомагають боротися із пожежами. Але для цього їм потрібна як спеціальна техніка, так і захисний одяг, обладнання та оснащення.

Так, у вівторок, 19 березня, завдяки спільним зусиллям Благодійного фонду «Кінбурн лайф», громадської спілки «Пожежні-добровольці України», керівництва Баштанської районної військової адміністрації та Вільнозапорізької територіальної громади для потреб миколаївських пожежних-добровольців від шведських благодійників передано ще один пожежний автомобіль та захисний одяг. Про це повідомляє ГУ ДСНС області.

Участь у передачі взяв заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Микола Марінов. Він подякував за надану підтримку та спільні зусилля у забезпеченні нашого регіону необхідними ресурсами для ліквідації пожеж.

Це вже третій спеціальний автомобіль, який надійшов до Миколаївщини зі Швеції. Один з них було передано на потреби Первомайської селищної територіальної громади та він вже активно використовується для ліквідації пожеж. Ще один знаходиться в оперативному розрахунку в лісовому господарстві.

Пожежний автомобіль, який передано вчора, допомагатиме пожежним-добровольцям із Вільнозапорізької громади, зокрема на відкритих територіях, а надалі мають намір об'єднатись у місцеву пожежну команду.

«Ми й надалі продовжуємо тісну співпрацю з представниками Громадської спілки «Пожежні-добровольці України» та будемо допомагати у забезпеченні добровільних пожежних формувань необхідним обладнанням та оснащенням, адже маємо на меті вберегти наші українські землі від нищівного вогню, аби наша ненька квітла, а не майоріла чорними обгорілими плямами. І ми вдячні, що маємо надійних друзів зі Швеції, які допомагають нам у її досягненні», - підкреслює голова Фонду Євген Полтавчук.