Миколаївщина активно впроваджує практики для працевлаштування ВПО

Миколаївщина активно впроваджує практики для працевлаштування ВПО

Миколаївська ОВА активно співпрацює з міжнародними організаціями щодо впровадження проєктів, за допомогою яких ВПО зможуть пройти навчання й у майбутньому отримати роботу.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Одним із них є проєкт «WE ACT II: Діємо задля жінок та їхніх можливостей», який передбачає відкриття жіночих центрів працевлаштування, забезпечення професійного навчання жінок із малозахищених категорій населення. В його межах вже пройшли навчання 150 жінок вразливих категорій.

Активно реалізується і проєкт «Сприяння зайнятості внутрішньо переміщених осіб із Херсонської області». Він передбачає два напрями: перекваліфікація і гранти на відкриття або розвиток власної справи.

У межах проєкту «Підтримка захисту, відновлення та відновлення засобів до існування незахищених верств населення» планується надання допомоги щодо працевлаштування, навчання та перенавчання ВПО і підтвердження кваліфікації. У проєкті вже беруть участь 200 внутрішніх переселенців.

«Миколаївщина напрацювала хороші практики щодо працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. ОВА добре координує роботу між органами влади, громадськістю та міжнародними організаціями. Інші області мають брати ці практики в роботу», – зазначила Віцепрем’єрка Ірина Верещук.