Розмінування Миколаївщини: піротехніками виявлено та знищено майже 23 тис. небезпечних предметів

Розмінування Миколаївщини: піротехніками виявлено та знищено майже 23 тис. небезпечних предметів

На Миколаївщини триває процес розмінування територій від вибухонебезпечних залишків збройної агресії російської федерації. Наразі в регіоні працює 10 піротехнічних розрахунків та 5 медичних. Також, залучено чотири машини механізованого розмінування: 1 – MV-4 та 3 — MV-10.

Про це повідомляє ГУ ДСНС області.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення виявлено та знищено в установленому порядку 22748 одиниць вибухонебезпечних предметів. Найчастіше “зустрічаються” різнокаліберні артилерійські снаряди — 1781 одиниця, протитанкові міни — 1027 одиниць, мінометні міни — 526, реактивні снаряди — 557. Також піротехнікам доводилось знешкоджувати 67 авіабомб, 84 касетних боєприпасів, 2 протикорабельні міни та інші небезпечні знахідки.

Під ланцюгові механізми машин розмінування під час проведення робіт найчастіше потрапляють протипіхотні та протитанкові боєприпаси. За допомогою даної спецтехніки очищено 55,83 га територій в межах Миколаївської області та знищено десятки одиниць боєприпасів. Тільки за останній тиждень майже 9 га миколаївських земель стали безпечними завдяки машинам механізованого розмінування.