У Миколаєві співпрацюватимуть із фондом, що бореться зі змінами клімату

У Миколаєві співпрацюватимуть із фондом, що бореться зі змінами клімату

Миколаїв приєднався до молодіжного фонду боротьби зі змінами клімату Bloomberg Philanthropies. Детальніше про те, що може отримати місто від цієї співпраці, в ефірі телеканалу «МАРТ» розповів головний архітектор Миколаєва Євген Поляков.

Він пояснив, що така фуданція як Bloomberg фінансує ініціативи, направлені на боротьбу з наслідками зміни клімату.

«Фінансується будь-яке місто в світі: тобто це конкурс, в якому міста подаються, заповнюють за певною формою свої заявки, ідеї, обґрунтовують їх, викладають, до якого результату вони приведуть і вони кожного року виділяють величезні кошти на реалізацію таких ініціатив. Основний їх посил — залучити молодь до цієї роботи, щоби світ вижив. Адже через свою діяльність ми знищуємо планету. А цей фонд покликаний боротися з цим», - розповідає Поляков.

На конкурс подали заявки велика кількість міст. З них обрали 100, серед яких і Миколаїв.

«Ми отримуємо фінансування на 150 000 доларів. Перші 50 тисяч ми повинні реалізувати і показати результат, після чого відбувається схвалення або не схвалення подальшої співпраці фонду з Миколаєвом. Вимога — це втілити проєкти молоді. Зараз ми будемо проводити спільно з Агенцію розвитку конкурс ідей серед студентів, серед архітекторів, ландшафтних архітекторів, інженерів, будівельників, які навчаються, які є студентами. Потім ми ці ідеї реалізуємо разом з ними. Щоб вони вже зараз розуміли, як це взяти щось, створити, збудувати по факту. Тобто ідея, щоб у місті з'явились певні локації, які будуть облаштовані за кошти цього проєкту», - каже головний архітектор міста.

Паралельно буде проводитись навчання молоді, закуповуватись спеціалізована техніка для роботи, стажування в департаменті архітектури. Це, в свою чергу, також допоможе підготувати кваліфіковані кадри для нашого міста.