На Миколаївщині з представниками бізнесу та роботодавцями обговорили тему повернення ветеранів на робоче місце

На Миколаївщині з представниками бізнесу та роботодавцями обговорили тему повернення ветеранів на робоче місце

У вівторок, 30 квітня, в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» відбувся круглий стіл, присвячений поверненню ветеранів на робоче місце.

В обговореннях взяли участь заступник начальника Миколаївської обласної віськової адміністрації Юрій Гранатуров, регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» в Миколаївській області Руслана Омелянчук, радниця патронатної служби начальника Миколаївської ОВА Неллі Яровенко, представники бізнесу, роботодавці тощо.

Загалом, долучилося 30 учасників офлайн і близько 50 онлайн.

Заступник начальника Миколаївської ОВА Юрій Гранатуров представив учасникам круглого столу довідник «Люди з досвідом війни. Взаємодія», створений експертною спільнотою, який має сприяти взаєморозумінню між ветеранами та роботодавцями. Юрій Гранатуров підкреслив його важливість та закликав до широкого використання.

Довідник можна завантажити тут.

Юрій Гранатуров наголосив на необхідності поєднання зусиль з боку держави, громадянського суспільства, бізнес-середовища для успішної реінтеграції ветеранів у цивільне життя.

Також порушувалися питання зниження стигми щодо страху комунікації з ветеранами, можливості їхнього працевлаштування та адаптації робочих місць для людей з інвалідністю тощо. Учасники проходили онлайн-опитування на тему «Маршрут повернення ветерана на робоче місце».

Заходи з освіти та перекваліфікації ветеранів є ще одним ключовим аспектом їхньої успішної адаптації. На круглому столі обговорили можливості залучення різних ресурсів для навчання та підвищення кваліфікації ветеранів та ветеранок.