Окупанти обстріляли Миколаївщину: сталися пожежі, є постраждалі

Окупанти обстріляли Миколаївщину: сталися пожежі, є постраждалі

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури  розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України), повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

За даними слідства, 3 січня, близько 17.45, російська армія, попередньо із застосування зенітно-ракетного комплексу «С-300», обстріляла м. Снігурівка Баштанського району Миколаївської області. 

Внаслідок атаки пошкоджені понад 30 житлових будинків та господарських споруд, транспортні засоби містян. Мешканців прилеглих до місця події будинків евакуйовано.

Четверо місцевих мешканців – двоє чоловіків, жінка та 12-річна дівчина - отримали поранення. Дівчина перебуває у важкому стані.  

Прокурори вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил рф.

Крім того внаслідок обстрілів виникли пожежі, повідомили в ГУ ДСНС області. У м. Снігурівка на території підприємства та у житловому секторі вогнеборці загасили займання на площі 80 та 15 кв. м.

В Очакові - на об'єкті енергетичної інфраструктури площею 25 кв. м.

Загалом до гасіння залучалось 4 одиниці техніки ДСНС та 22 рятувальники.