Миколаївського військового, підозрюваного у вимаганні 1,5 тис доларів США, взято під варту

Слідчий суддя Центрального районного суду м.Миколаєва Світлана Скрипченко обрала запобіжний захід 44-річному військовому пенсіонеру, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення за ч.3 ст.369-2 КК України (зловживання впливом).

Нагадаємо, чоловік підозрюється у вимаганні в місцевої мешканки неправомірної вигоди у сумі 1500 доларів США за вплив на прийняття рішення військовослужбовцями кадрового центру Міністерства оборони України. Рішення стосувалось не направлення нареченого потерпілої, який є військовослужбовцем до зони проведення АТО.

11 вересня після передачі підозрюваному, в рамках здійснення контролю за вчиненням кримінального правопорушення, 38 тис гривень чоловіка було затримано.

У судовому засіданні, після оголошення клопотання та дослідження документів, що були додані до нього, захисник підозрюваного заявив клопотання про відвід слідчого судді, оскільки у нього виникли сумніви щодо об’єктивності та неупередженості судді.

В ході розгляду зазначеного клопотання суддею Центрального районного суду Оксаною Мамаєвою, захисник клопотав про дослідження аудіозаписів засідання про обрання міри запобіжного заходу, у чому йому було відмовлено.

Після цього, він заявив відвід судді Оксані Мамаєвій. Прокурор заперечив проти відводу, оскільки, на його думку, у цьому вбачаються ознаки затягування судового процесу та зловживання правом на відвід.

Заслухавши думки сторін, суддя Оксана Мамаєва оставила клопотання без розгляду та видалилась до нарадчої кімнати для постановлення ухвали щодо відводу слідчого судді.

Всебічно дослідивши матеріали клопотання про відвід слідчого судді суддя Оксана Мамаєва ухвалила відмовити у його задоволенні.

Після цього, засідання з розгляду клопотання слідчого про обрання міри запобіжного заходу продовжилось у тому ж складі суду.

Захисник підозрюваного просив відмовити у задоволенні клопотання, наполягаючи на тому, що його підзахисний має міцні соціальні зв’язки. Окрім цього, він зазначав, що ризики наведені прокурором є надуманими та нічим не підтвердженими.

Сам підозрюваний також просив обрати запобіжний захід не пов'язаний з триманням під вартою.

Дослідивши матеріали клопотання та заслухавши думки сторін, слідчий суддя Світлана Скрипченко ухвалила обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою до 10.11.2017 року з можливістю внесення застави у сумі 450 тис гривень.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва