В ОДА відбувся відбір проектів щодо часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами

У четвер, 28 вересня, під керівництвом заступника голови Миколаївської облдержадміністрації Олександра Кушніра відбулося засідання конкурсної комісії з відбору проектів на отримання часткової компенсації з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами, що надаються на реалізацію проектів підприємцям малого та середнього бізнесу.

Зазначимо, що за ініціативи голови Миколаївської облдержадміністрації Олексія Савченка в Миколаївській області було розроблено та реалізовано ряд заходів для підтримки малого та середнього підприємництва, а саме надання фінансової допомоги для компенсації відсоткових ставок по існуючим кредитам підприємців. Так, протягом року на Миколаївщині, з залученням всіх районів області, було проведено дев’ять інформаційно-навчальних конференцій та семінарів на тему «Ефективний кредит». Результатом стало подання заявок від підприємців області для отримання часткової компенсації з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами.

Представники малого та середнього бізнесу області презентували вектор діяльності підприємств, кількість робочих місць та виробничі потужності. Заявки надійшли від фермерських господарств, що займаються вирощуванням зернових культур, компанії-постачальника питної води, підприємств роздрібної торгівлі, торгівлі медикаментами тощо. Кількість робочих місць також різниться – від 1 до 10. Наприклад, підприємство, що займається очищенням питної води, з 27 всього наявних робочих місць цього року створило -10.

Олександр Кушнір зазначив, що прийнятий механізм часткової компенсації відсоткових ставок за кредитами є цікавим та корисним, оскільки є змога заохочувати підприємців створювати нові робочі місця та підвищувати рентабельність виробництва.

Члени конкурсної комісії вирішили до середи наступного тижня надати оцінку проектів щодо часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами, і для подальшого збору необхідного пакету документів від підприємців. За підсумками голосування підприємці отримають часткову компенсацію відсоткових ставок за кредитами.

Крім того, облдержадміністрація запрошує представників малого та середнього бізнесу долучитися до другого етапу конкурсного відбору та отримати часткову компенсацію відсоткових ставок за кредитами. Представники бізнесу мають можливість до 20 жовтня подати відповідні документи для участі у конкурсному відборі.